De Dierenriem

1985. Een galerijhoudster maakt me deelgenoot van haar droom: 12 kunstschilders die elk de 12 tekens van de dierenriem uitbeelden. De uitdaging prikkelde me des te meer omdat dit onbekend terrein was voor mij. Dus begon ik met de studie van de astrologie en de lectuur over het onderwerp. Zes maanden later toonde ik de galerijhoudster 6 aquarellen maar zij was reeds geëngageerd in een ander project. Ik kreeg er de smaak in en ik heb er uiteindelijk, tussen 1985 en 1992, 38 gemaakt ...


Bélier 2


Onaangetast en geestkrachtig karakter naar het voorbeeld van deze dynamische en spiraalvormige samenstelling die het goud van de opgaande zon centrifugeert in het hartje van de stad, in het centrum van de aarde. Daar, een vurig rood als de onverschrokken en veroverende massa van de creativiteit

1987 - Namen (Belgïe)

Taureau 2


Rustige, standvastige, geduldige persoonlijkheid. Open ingewanden op een ovaal vol levensvreugde. Een waaier van machtige wortels en stammen. Wilskracht om te bouwen zonder af te wijken van de sensualiteit, net als die takken die zich meester maken van de hemel.

1987 - Onhaye (Belgïe)

Gémeaux

Cancer

Lion 2

Een zon op zijn zenit !

"Tenvolle een bevestiging van de individualiteit, van de wil, van het  bewustzijn .... centrale regelende kracht en uitstraling van warmte, van licht en van schittering ("Traité pratique d'astrologie" door André Barbault.)

1987 - Brussel (België)

Vierge 2


Net als een dambord met gebeitelde agaatstenen, praktisch, methodisch, die  perfect aansluit bij het reliëf. Logisch ritme van de vormen, van de lijnen en van de kleuren om elke dubbelzinnigheid te voorkomen en elke keuze of beslissing af te bakenen.

1986 - Anthée (Belgïe)

Balance 

Scorpion 

Sagittaire 3


Hartstochtelijkheid van de ontdekkingsreiziger, vuur van de buitengewone werkzaamheid, opeenstapeling van overvloedige uitdagingen. Onversaagde diagonaal, storm van oranje en indigo.

1990 - Luik (Belgïe)

Capricorne 1


Ingetogen voorkomen, afgeronde oppervlakten die een gecontroleerde zelfbeheersing vertolken. In het midden daarvan, een intense spanning naar verheven ambities, geestelijke waarden.

1986 - Charleroi (Belgïe)

Verseau 1

... van een engelachtige natuur die meer aan de hemel dan aan de aarde toebehoort in een poging om zich te spontaan te bevrijden van het gewicht van materiële elementen ("Traité pratique d'astrologie" par André Barbault)

1986 - Charleroi (België)

Poisson