De Stad

In alle stilte liet ik me voortdrijven door de tijd die voorbijgaat en zo in 1983 schakelde ik over van de "Kathedralen" op "De Stad". Is de ene niet, op een zeldzame uitzondering na, de natuurlijke en nabije omgeving van de andere ? En waar de kathedraal het heilige uitademt, broedt de stad deze uit. Men loopt niet verloren wanneer men van het ene naar het andere gaat.


Le Petit Bois

Plaats van de kinderjaren van Marcel LUCAS in Laken.

Vandaag heeft de stad met zijn tentakels de ruimte ingenomen en de oude populieren, als ze daar nog bestaan, proberen de herinnering aan het spel van toen te bewaren.

1999 - Brussel (België)

Botanique


In tegenstelling tot "Petit Bois" waar de bomen om zich te verdedigen in het centrum zijn verenigd krommen hier de gebouwen hun rug in een beweging van uitademing en spreiding op die manier de vegetatie naar de rand duwend. 

1999 - Sionnet-Genève (Zwitserland)

Fountain square

1986 - Spy (België)

Les cordes rouges

1985 - België

Séparation

1985 - België

Petite Fugue

Ik heb altijd van de stad gehouden zelfs wanneer ze ons inmetselt.

Wanneer men goed zoekt vindt men er atijd een uitweg naar de grote ruimtes.

1984 - Charleroi (België)

Le Champignon

Al mijn werken worden geboren uit een uitdaging. De menselijke geest is er een door zijn diepgaande mysterie en door zijn realisatie in aquarel. Rest de toeschouwer om zich in te beelden wat hij van dit vreemd amalgaam wil maken.

1984 - Charleroi (België)

Tourbillon

1984 - Luik (België)

Eclairage public

1984 -  België

Parking

Parkeerproblemen en "grilligheid" ?

Er is altijd ergens een reddende plank 

1984 - Vouvry (Zwitserland)

Babel Ouest


Babel, symbool van de hoogmoed van de mensen en van hun moeite om te communiceren. Mislukking meermaals herhaald in de geschiedenis. Ja, de steile hellingen van het leven zijn soms lastig maar ze gaan op het einde over in rustbrengende vlakten. 

1983 - Lausanne (Zwitserland)

La Rue

De straat, hart van de stad, hart van het leven dat ze beschermt. Nu eens luidruchtig, afstompend dan weer stil en beschermend, kronkelend onder de bruggen tussen de donkere of heldere hoeken. 

1983 - Dinant (België)